fbpx

Implatologija

Nadomještanje jednog ili više zuba implatatom, Fiksni mostovi na implatatima i Fiksiranje mobilnih proteza pomoću implatata

Implatati su izvanredno rješenje kojim se mogu nadoknaditi izgubljeni zubi. Implatat je titanski vijak koji se ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. S njim se može nadoknaditi jedan izgubljeni zub ili nekoliko zuba koji nedostaju a mogu poslužiti kao čvrsta sidrišta za proteze kojima onda poboljšava stabilnost.

Jedini preduvjeti za ugradnju implatata su dovoljna debljina i visina kosti u čeljusti. Nedostatak kosti je relativna kontra-indikacija za implatate jer se i to može riješiti nekim dodatnim postupcima (podizanje sinusa ili ugradnja kosti).

All on 4

All on 4 je jedno od najboljih riješenja za bezubu čeljust.

Ovom tehnikom se može dobiti fiksni rad (bez vađenja iz usta) na samo 4 implatata te je to odlično rješenje koje često primjenjujemo

Brandovi koje koristimo

S obzirom da na tržištu postoji ogroman broj proizvođača implatata (preko 1700) jako je važno da pacijent zna koji mu se implatat ugrađuje jer između njih postoje velike razlike u kvaliteti.

Mi ugrađujemo Sky implatate poznatog njemačkog branda Bredent.

Svaki pacijent dobije certifikat koji mu je implatat ugrađen. Implatati se smatraju dugoročnim rješenjema a da bi to i bili, preporučujemo ugradnju provjerenih proizvođača.

Ne preporučujemo izradu trajnih nadomjestaka na tek ugrađene implatate. Iz našeg iskustva, bolje je pričekati da proces osteo-integracije završi. Redovite kontrole i dobra higijena je nužda da bi cijeli proces funkcionirao.

Procedura postavljanja dentalnog implatata

Rezervirajte svoj termin

DENTAL ORBIS

ORDINACIJA ZADAR

T: +385 23 316 583
M: brankamilanovicjurov@gmail.com
Ive Senjanina 14a, 1. kat, 23000, Zadar

Radno vrijeme
Pon. i Srij.: 14.00 – 19.00
Uto. i Čet.: 08.00 – 13.00

ORDINACIJA BIOGRAD

T: +385 23 384 965
M: brankamilanovicjurov@gmail.com
Nova tržnica bb, 1. kat, 23210, Biograd na Moru

Radno vrijeme
Pon. i Čet.: 08.00 – 14.00
Uto. i Čet.: 13.00 – 19.00

STOMATOLOŠKI CENTAR DENTAL ORBIS d.o.o.; OIB: 87211963976; Trgovački sud u Zadru; Direktor: Branka Milanović Jurov